Hans Jørgen Hansen og kulturens venner

I Kulturens Venner

Hans Jørgen Hansen som konferencier i.
Fra kabaretten 2011.

Jeg er aktivt bestyrelsesmedlem i foreningen Kulturens Venner, der laver mange forskelligartede arrangement, faktisk cirka 30 om året. Det er lige fra børnebingo til fællesspisninger.

Markedsføring

Jeg tager mig af blandt andet markedsføring, produktion af trykt årsprogram-16-17, trykte plakater og løbesedler, samt foreningens website.

 

Her er en artikel om årsprogrammet 2014-2015

Standup i Engesvang

Sæsonfolderen fra Kulturens Venner i Engesvang er på vej ud til alle husstande i sognet

Der bliver masser af standup-underholdning i Engesvang i den kommende tid. Det fremgår af den sæsonfolder med 36 tilbud fra august til maj fra Kulturens Venner, der netop nu er på vej ud til alle husstande i Engesvang Sogn.

– Vi har i den her sæson fået et samarbejde med booking-bureau, der har tilbudt os en række ret kendte kunstnere, der står på scenen og fortæller. Det er “Kulturmarkt”, som har sat sig for, at få kendt kunstnere ud i de mindre byer, og som har nogle tilbud på fordelagtige tilbud, så vi også har råd til det på sådan et relativt sted som Kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang, siger John Juul Eriksen, som er formand for Kulturens Venner.

“Kulturmarkt” præsenterer således et show med manipulatoren Jan Hellesøe, der har haft en serie i DR TV under titlen “Fuckr med dn hjrn”. Senere kommer komikeren Carsten Eskelund, som blandt andet stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor danskerne er så stressede, når de har verdens næstkorteste arbejdsuge. Endelig får man besøg af skuespilleren Tommy Nielsen, der kommer med et multimedieshow inspireret af den politiske krise i Grækenland.

Desuden har Kulturens Venner fået mulighed for et show med standup’eren Simon Talbot, der i efteråret gerne vil til Engesvang for at afprøve et ny show, inden han tager ud på de store scener.

Et standup-show af den mere gammeldags form – nemlig et foredrag – kan man opleve med den kendte familievejleder Lola Jensen. Hun kommer til Engesvang for at give gode råd om, hvordan man får familielivet til at fungere i en travl hverdag.

Genfundet lokal musik

Ellers er der også meget musik på programmet i den kommende sæson. Et af de musikarrangementer, John Juul Eriksen ser mest frem til, er et arrangement 25. februar med det lokale spillemandsorkester “Snuptaw”.

– På Engesvang Lokalhistoriske Arkiv fandt de sidste år et bundt gamle noder, der har tilhørt spillemændene Anders “Top” fra Kragelund og Kristen Jensen fra Bording. Melodierne er skrevet ned mellem 1892 og 1897, og nogle af dem vil “Snuptaw” uropføre – eller rettere genopføre for os. Vi ved ikke, om det er melodier, de to spillemænd selv har komponeret, men det er i hvert fald musik, der er blevet spillet ved gilderne her på egnen i meget gamle dage, siger John Juul Eriksen.

Lokal musik bliver der også 28. februar, når man holder et mere moderne gilde, hvor det lokale popband us’ndElly spiller op til dans.

Kabaret i samarbejde med Kragelund

– Der bliver også masser af musik i vores nye tiltag 14. marts. Vi har indledt et samarbejde med teaterforeningen Krabasken i Kragelund om at lave en kabaret, der skal opføres både i Kragelund og i Den Gamle Biograf.  Det er lokale musiker, sangere og skulespillere, der laver en moderne forestilling med månen som tema, forklarer John Juul Eriksen.

Af andre nyheder i programmet kan man bemærke en byvandring i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv, hvor man denne første gang vil koncentrere sig om institutionerne på Dybdalsvej, altså friluftsbadet, hallen, boldbanerne og ældrecentret Dybdalsparken.

– Da vi fik ideen til byvandringen, tænkte vi i første omgang på det som til godt tilbud til tilflyttere, der både kan blive introduceret til nogle af vore lokale institutioner og til historien bag dem. Men jeg er ret sikker på, at der også vil være meget spændende nyt for vi, der har boet her  Engesvang i mange år, siger John Juul Eriksen.

Fortsætter traditioner

Ellers indeholder programmet mange af de samme ingredienser fra tidligere år som fællesspisninger, håndarbejdsklub, jazzcafe og udstillinger. Kulturens Venner tyvstarter faktisk ligt med fællesspisninger, idet det er bestyrelsen for Kulturens venner, der laver mad ved fællesspisningen til Hedefesten 29. august, og der vil man sælge billetter til den første traditionelle fællesspisning, som er 24. september

Årets vinterudstilling er maleren Inge Lis Jørgensen fra Silkeborg og keramikeren Vibeke Krog fra Laven. Inge Lis Jørgensen har blandt andet lavet en del malerier fra Bølling Sø, og til nogle af dem har forfatteren og digteren Palle Kousgaard fra Vrads skrevet nogle digt, og i forbindelse med udstillingen 21.-22. februar, kommer han og læser nogle af digtene op.

Man vil i år også med en koncert markere, at Engesvang Seniororkester har eksisteret i fem år, og efter et års pause får man i denne sæson også en koncert med det klassisk Ensemble MidtVest, der hører til landets absolutte elite.

Endelig skal man ikke glemme, at man i denne sæson fortsætter det initiativ, der blev taget sidste år med en juleforestilling, der henvender sig til både børn og voksne, og som er sjov, hyggelig og med underfundige kommentarer til hvad der rører sig i Engesvang.

Journalist og skovvandrer med de gode historier